Chocolat

Chocolat

De Smakelijk Breda restaurantweek stond weer voor de deur en dat hoef je maar één keer te zeggen tegen de vriendinnengroep van Esther. Want hallo, goedkoop heerlijk eten en samen wijn drinken is toch één van de leukste dingen die er bestaat. En zo zaten we afgelopen zaterdag bij Chocolat in Breda. Al snel werd besloten dat we all-in gingen. Dus laat dat wijnarrangemen maar komen!

We begonnen de avond met een heerlijke aperitief. Een cava gemixt met een rabarberlikeurtje in een goed gevuld glas. Hierbij kregen we drie amuses. Een shotje van (als ik het me nog herinner) wodka, limoen en munt, een kaassoesje (laat die schaal nog maar een keer rondkomen!!), en een mousse van makreel omringd met een gelei van teriyaki. Alle drie waren deze amuses tongstrelend en werden we uitgenodigd om te gaan genieten van een topavond! (en ja hier werden met de vingers de schaaltjes volledig schoongemaakt)

Als voorgerecht kregen we gepekelde zeebaars met zeewier, rode peper, appel, miso en radijs. En. Dit. Was. HEEERLIJK. Echt alles klopte aan dit gerecht. De zeebaars was ontzettend mals en zacht en zowel het zoete als het pittige kwam goed tot zijn recht. Een heerlijk zacht mild wijntje maakte dit compleet.

Hierna kregen we een tussengerecht van sukade en coquille. En ook dit gerecht was heerlijk. Ook al ben ik geen groot fan van draadjesvlees (sorry Nederlandse roots zijn niet helemaal goed doorgekomen), maar de combinatie van de coquille en het vlees was gewoon goed. Iets heftigere witte wijn als bij het voorgerecht maar ook deze paste prima bij het gerecht.

Als hoofgerecht werd Iberico varkenslende voorgeschoteld, met een heerlijke rode wijn. Ook dit gerecht viel bij ons goed in de smaak. De lende was heel zacht en mals (smolt als het ware op je tong) en paste goed bij de rode biet en dragonjus.

Als nagerecht kregen we zoals het restaurant haar naam betaamt; Chocolade! Een chocolademousse met een hard chocolade (of koffie, wijntjes begonnen hier al te werken) omhulsel geserveerd met hazelnootijs en cookie dough. Dit geserveerd met een dessertwijntje met smaken van rozijnen en hazelnoot. En ik moet eerlijk toegeven ik ben geen fan van dessertwijnen. Ik vind het stroop en vies en ik kan er niet zoveel mee. Het toetje daarentegen vond ik wel lekker. Wel aan de grote kant, de mousse viel behoorlijk zwaar. Hazelnootijs paste hier wel goed bij en was lekker luchtig.

Al met al een avond waarop we vaak geproost hebben op het goede leven en daar paste dit restaurant absoluut bij. Een grote aanrader dus!!

 

Torenstraat 9A
4811 XV Breda
Website
Route

 

8.3

Prijs/Kwaliteit

8.5/10

Kwaliteit van gerechten

8.5/10

Drank

8.0/10

Bediening

8.0/10

Sfeer

8.5/10

Laat uw antwoord achter