de Kriekel

We waren een weekendje in de Veluw en waren op Peters verjaardag al heel uitgebreid gaan eten. We verbleven in het Fletcher Hotel Klein Zwitserland en besloten de tweede dag een hapje te gaan eten bij het hotel-restaurant de Kriekel.

We begonnen de avond met een broodplankje. Als we ergens allergisch van worden zijn het broodplankjes en porties friet die je moet bij bestellen tegen betaling. Zeker als de prijzen al aanzienlijk zijn. Maar oké, een paar euro verder en afbakbroodje met wat smeersels begonnen we aan ons a la cart menu.

Peter had als voorgerecht een bisque en Esther had een licht geroosterde makreeltartaar. De bisque was helemaal prima. Goed en sterk van smaak. De makreel had wel wat peper en zout kunnen gebruiken. De porties waren aan de grote kant. We zaten dus al redelijk vol (brood was dus eigenlijk niet nodig, eigen schuld dikke bult) voordat het hoofdgerecht kwam.

Het hoofdgerecht was voor Peter nice to Meat you en voor Esther nice to Sea you. Het daggerecht van vlees en vis dus. Peter had kalfswang en Esther zeebaars. Weer een grote portie. De vlees en vis waren in principe prima bereid, maar zout en peper was weer een beetje vergeten. De sausjes bij de gerechten leken eigenlijk meer op dik gebonden soep (smaakt als champignonsoep en de bisque) en was bij beide gerechten niet lekker. Jammer.

Als toetje namen we beide een apfelwahe. Dit bleek echter een boerenappeltaartje waar je minstens met twee personen van kon eten. De appeltaart kan oma, je moeder of je dochter net zo goed maken met zo’n koopmanmix. Niks mis mee, maar van een restaurant mag je wel wat meer verwachten.

Het personeel was vriendelijk, maar niet echt scherp. Waar we nog geen lepel hadden voor de soep ging meneer deze halen. Echter zagen we dat hij met een lepel in zijn handen eerst nog een minuut of vijf met zijn collega’s in overleg was. Niet handig zo in het zicht. Al met al weer een goede leerweg om net buiten het hotel te gaan kijken voor een restaurantje.

5.8

Prijs/Kwaliteit

5.0/10

Kwaliteit van gerechten

6.0/10

Drank

6.5/10

Bediening

6.0/10

Sfeer

5.5/10

Laat uw antwoord achter