De Kromme Dissel

Omdat Peter 31 jaar is geworden en hij eigenlijk niet aan verjaardagscadeaus wil doen heeft Esther hem toch meegenomen naar een restaurant. Dit keer buiten Brabant. We hebben gedineerd bij de Kromme dissel. Tijd voor 7 gangen genieten. Hier komt tie.

We begonnen de avond want ja, 31 jaar moet gevierd worden, met champagne! En dit was een van de lekkerste champagnes ooit (volgens ons). Niet dat wij er super veel verstand van hebben, maar vorige zomer zijn we in de champagnestreek geweest dus we hebben best wat vergelijkingsmateriaal (al zeggen we zelf). Bij deze champagne werden meerdere amuses geserveerd. We begonnen met amuses van Liemerse kaas. Een kaaskoekje met piccalilly en een kaasballetje met mosterd. Vooral het kaaskoekje was erg lekker en fris. Als tweede amuse kregen we een bloempotje met ei-mousse met zalm en asperges. Hierop een laagje ‘potgrond’ gemaakt van roggebrood. Het leuke ervan was dat we nog zaadjes meekregen om zelf bloemen uit de streek te kunnen planten in de tuin. De derde amuse was in bruinbier gegaarde kalfswang met spitskool en een citroen crème. Het vlees was super lekker mals en alles aan deze amuse klopte. Als laatste amuse (al bijna een 7 gangen amusemenu) kregen we een mini coquille (zygochlamys patagonica) met kaviaar. Oke, dit was onze favoriete amuse! Tijd voor het echte werk.

Als voorgerecht kregen we rogvleugel. Hierbij werden mais, avocado, avocado en rib vingers geserveerd. Dit was echt, echt, echt heel erg lekker. De vis was heel zacht en doordat de ingrediënten die bij deze vis geserveerd waren veel diverse smaken en structuren hadden was het gewoon een perfect gerechtje.

Het eerste tussengerecht was wilde zeebaars met wijngaardslak, jonge prei en een saus van kropsla. Die saus was echt uit de kunst en ook de vis was weer super zacht van smaak. Alleen de prei kregen wij lastig gesneden en was dus in een keer hap slik weg. Esther heeft met haar vingers nog even alle saus van het bordje geschraapt.

Tijd voor paella. Het tweede tussengerecht. Met verschillende zeevruchten en chorizo. Hierbij zat een heerlijke balsamico dressing. Hier kan Spanje nog wel een puntje aan zuigen. Of in ieder geval paella zoals je hem elke dag wel wilt eten.

Als derde tussengerecht kregen we asperges met coquille, ganzenlever en artisjok. Het leuke aan dit gerecht was het kapot slaan van het dekseltje (agressie mag je ook af en toe uiten). Het was een prima gerechtje waarin veel structuren zaten. We zijn niet zo’n ganzenlever liefhebbers maar de smaak was gelukkig heel zacht en niet al te overheersend.

Tijd voor het hoofdgerecht. Kalfszijlende met crème van doperwten, roomkaas en rode wijnsaus. Wat een mals vlees. Echt heerlijk bereid. De crème van doperwtjes en de saus was ook erg lekker. De roomkaas bij dit gerecht had wat ons betreft niet gehoeven, maar was gelukkig ook niet overheersend aanwezig. Al met al weer een top gerechtje.

Kaastijd! Een heel bijzonder gerechtje met gebakken geitenkaas met rabarber, paprika zwarte peper en gember. Echt super bijzonder en erg lekker. Niks op aan te merken en alle smaken kwamen super goed tot zijn recht.

Helaas al aangekomen bij het dessert. De avond kan met zo’n menu niet lang genoeg duren. We kregen witte chocolade met aardbeien, magnolia, venkel en drop. Op tekst denk je misschien niet de beste combinatie en misschien heel overheersend? Nou nee. Dit is echt een van de lekkerste desserts die wij ooit hebben gegeten. De drop en venkelsmaak overheerste helemaal niet en het gerecht was eigenlijk heel fris . Bij het gerecht zat ook nog een klein predessert van merengue en drop. Ook dat was ontzettend lekker.

Gelukkig eindigde de avond nog niet helemaal en namen we koffie met allemaal lekkere dingetjes, waaronder een mini magnum almond, waarna je nooit meer de ‘echte’ magnum hoeft.

Al met al een heerlijk verjaardagsfeestje. De bediening was super vriendelijk en toegankelijk en alle wijnen die we hebben gekregen paste perfect bij de gerechten, terwijl het wel om hele expliciete wijnen ging. Jammer dat ze zo ver van Brabant vandaan zitten!

0.00
8.3

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

KWALITEIT VAN GERECHTEN

9.0/10

Drank

8.5/10

Bediening

8.0/10

Sfeer

8.0/10

Laat uw antwoord achter