De Zwaan

De avond voor Hemelvaartsdag (dat is ook weekend toch?) gingen wij naar Restaurant de Zwaan. Gewoon om te vieren dat het op woensdagavond al weekend is. Zij hadden namelijk een 25+ menu. Dit omdat zij al meer dan 25 jaar een ster hebben. Ze zijn daarmee een van de weinige restaurants in Nederland die al zo lang een ster hebben. Nou dat moesten we natuurlijk meemaken.

We begonnen de avond met een lekker aperitiefje. Peter nam de huisaperitief. Deze was gemaakt van limocello en tonic. De smaak was echt heel verfrissend. Zelfs Esther die absoluut geen tonic fan is vond de smaak van de tonic zeker niet te overheersend. Maar Esther bleef toch lekker bij een glaasje cava (het weekend moest nu eenmaal gevierd worden).

Bij de aperitiefjes kregen we drie amuses kleinere amuses. Met name de bonbons met witte chocolade en blue munster kaas vielen in de smaak. Daarna nog een amuse gebaseerd op de Thaise keuken. Helaas geen fan van koriander (team zeepsop), maar de andere smaken in het gerecht kwamen wel goed tot zijn recht. Een goede start voorafgaand aan het echte werk.

We begonnen met zalm gepekeld in wodka. Deze was geserveerd met ijs van geitenyoghurt en komkommer. De zalm was heerlijk zacht. De wodka was absoluut niet overheersend en de geitenyoghurt paste hier perfect bij.

De tweede gang was corvina met natuurlijk niet te ontbreken de Ettense asperges en rode biet. De corvina was ook erg zacht en goed van smaak. De rode biet maakte het gerecht wat steviger en voller van smaak. De asperges (hier zijn wij geen superfan van) waren ook prima. Gelukkig niet van die grote stukken, waardoor heel je gerecht naar asperge kan gaan smaken.

Als derde gang kregen we Cannar Kreeft. Hierbij zat een peulvruchtenrisotto, lamsoren en een schuim van Parmezaanse kaas. De kreeft was heerlijk gegaard. De schuim was parmazaan was wel erg aan de zoute kant, waardoor het soms wat te overheersend was. Maar verder wel een erg lekker gerechtje als je alle smaken goed combineerde.

Als hoofdgerecht kregen we een lam geserveerd op twee manieren. De lam was gebakken, maar was ook als een soort van stoofvlees als een gnocchi gerecht gemaakt. Die gnocchi was echt goddelijk. Dat hele gerechtje binnen dit gerecht klopte. Ook de gebakken lam was erg goed bereid en heel mals. Maar nogmaals niets kon die gnocchi overtreffen.

Voor het zoete dessert kregen we een kaasplankje. Drie heerlijke kazen werden geserveerd. Een perfecte portie, want kaas kan bij zo’n uitgebreid menu je soms de das om doen. Dit was niet het geval.

Toen was het tijd voor de laatste gang, het zoete dessert. Dit was een dessert van witte chocolade met gele curry ijs en tropische (Peruaanse) vruchten. De gele curry en de vruchten vulde elkaar goed aan in dit gerecht. Een goede afsluiter van een heerlijke avond.

Dit hele menu werd vergezeld met allemaal heerlijke bijpassende wijnen. Ook de aanpassingen die we verzochten (dessertwijn, port of sherry is voor Esther net stroop) waren heel erg lekker. De tijd tussen de gangen was helemaal goed. Nooit hebben we te lang gewacht. Ook de wijnen werden precies op tijd geschonken en uitgelegd. Ook mooi om te zien hoe de eigenaar met al zijn enthousiasme elke tafel langs gaat.

Zoals al uit deze lovende woorden zal blijke een heerlijke avond om een keer speciaal het weekend of wat dan ook te vieren. En dat te bedenken dat Esther in haar jeugdigere jaren een keer erg boos was dat ze mee moest naar de Zwaan en liever thuisbleef dan met haar ouders weer naar een restaurant te moeten.

de Zwaan

7.7

Prijs/Kwaliteit

7.5/10

KWALITEIT VAN GERECHTEN

8.5/10

Drank

7.5/10

Bediening

7.5/10

Sfeer

7.5/10

Laat uw antwoord achter