Gaudim

Via verschillende wegen kregen wij te horen dat we echt een keer bij Gaudim moesten gaan eten. En omdat wij niet de moeilijkste zijn was de reservering snel gemaakt. Gaudim is een Catalaans restaurant in Breda. De kaart staat bomvol gerechtjes en door de keuzestress besloten we al snel voor het menu van de chef te gaan. Een klein voorproefje (zie je de woordspeling hier), het was fantastisch. Watertand je mee?

We begonnen met brood met tomaat. Dit was erg lekker en de knoflook was goed aanwezig en niet te overheersend. Het was een flinke schaal voor twee personen, maar uiteindelijk was deze snel leeg. Een goed begin om de eerste honger te stillen.

Daarna kregen we gefrituurde olijven met gehakt, gambakroketjes en een kaasplankje geserveerd. Weer behoorlijke porties. De gefrituurde olijven hadden wij nog nooit gezien en bevielen heel erg goed. De gambakroketjes waren ook heerlijk. Op het oog ook huisgemaakt wat altijd pluspunten met zich meebrengt. De kaasjes waren ook erg lekker, met name de blauwschimmel en de geitenkaas. Weer een heerlijk rondje gezellige gerechtjes.

Daarna kwam toch wel een van onze meest favoriete gerechtjes. Namelijk de kort gestoofde venusschelpen met knoflook en peterselie. Daarnaast kregen we ook gefrituurde kabeljauw met Catalaanse ratatouille. De schelpen waren eigenlijk om hun eenvoud gewoon geweldig. Hierdoor kwamen alle smaken super naar voren. Ook de kabeljauw was erg lekker en was heerlijk zacht.

Toen was het tijd voor de langzaam gegaarde octopus. Ook dit was super. Veel verschillende structuren op een bord en alle smaken gingen super goed samen. Toppertje dus. 

Oke toch nog een favorietje. En we kunnen niet beslissen welke nu lekkerder was. Maar het gaat dus echt tussen de venusschelpen en het volgende gerechtje; de cannelloni gevuld met gestoofde eendenbout uit de oven.  Niet in woorden te beschrijven, maar echt de beste cannelloni ooit gegeten. En fijn dat ook deze portie behoorlijk was, want nog meer te genieten!

We waren al behoorlijk verzadigd maar werden nog meer gerechtjes geserveerd. En dan laten we ons niet kennen natuurlijk. We kregen een paddenstoeltaartje met paprika, pijnboompitten en limoensaus. Daarnaast ook een vernieuwde versie van patatas bravas en gestoofd kalfsvlees met paddenstoelen. Al deze gerechtjes waren een voor een ook super lekker. Met name het paddenstoeltaartje was erg lekker.

Als klap op de vuurpijl kregen we nog een dessert. Een bescuitrol met aardbeien en vanille-ijs. Deze rol was gekarameliseerd aan de buitenkant en leek daarom op de taartvariant van crème brulee. Yes! Een topafsluiter dus.

We konden rollend naar huis. Helaas, want er waren nog zoveel meer lekkere gerechtjes op de kaart en het specialiteitenbord. Dus wij zijn van plan om een afvinkkaart te maken van de menu kaart en alles één voor één af te vinken in verschillende sessies. Geen enkel gerecht heeft ons namelijk teleurgesteld. Ook het personeel is super vriendelijk en gezellig. De entourage laat je ook echt even in het buitenland wanen. Al met al kunnen we zeggen dat dit een van onze favoriete restaurants gaat zijn! Hier komen we zeker vaker terug.

Gaudim

8.5

Prijs/Kwaliteit

9.5/10

Kwaliteit van gerechten

9.0/10

Drank

8.0/10

Bediening

8.0/10

Sfeer

8.0/10

Laat uw antwoord achter