Le jardin

Een van onze favoriete restaurants, waar wij vaak met Esthers ouders naartoe gaan is Le Jardin. Naast de snelweg ligt een gezellig restaurant, met een eigenlijk nog gezelligere tuin. En wat blijkt, ze serveerde dit weekend een kreeftenmenu. Goede reden om weer gezellig wijntjes te drinken en bij te kletsen. Oh en natuurlijk kreeft te eten.

We begonnen de avond met een lekkere cava en drie amuses. Vooral het krokantje met krab ertussen was erg lekker. We kregen ook churros en een klein rolletje met daarin olijf. Helaas geen foto’s (hap, slik, oeps vergeten)

Als voorgerecht kregen we oesters. En dit waren niet zomaar oesters. Het waren oesters met een crème van gin-tonic. Dit gerechtje werd vergezeld met een salade van kreeft met een lolly van tonijn. Wat was dit lek-ker. De oester was weer heel anders dan de ‘normale’ rauwe oester of een geratineerde oester. Een leuke verandering, maar de smaak van oester is al lekker op zichzelf en hoeft eigenlijk weinig extra’s. De salade van kreeft was heerlijk. De saus/dressing die hierbij geserveerd was met mango paste er erg lekker bij en was erg verfrissend. Ook de lolly van tonijn met sesam was een leuke toevoeging en was goed van smaak.

Als tussengerecht hadden we een escalope (een stuk) van kreeft en een cappuccino van kreeft.   De kreeft was gecombineerd met kabeljauw en rettich. Ook bij elkaar een hele lekkere smaak. Het knapperige van de rettich was ook echt een toevoeging. Oh en die cappuccino was echt heel lekker. Super mooie kreeftenbisque die sterk, maar erg goed op smaak was.

Op naar het hoofdgerecht. Je raad het al kreeft. En dit keer een halve kreeft. Vergezeld met linguine, lamsoor en een saus van witte port. De kreeft was nog heerlijk zacht en mals en paste goed bij de al dente pasta. De witte portsaus was best overheersend. Dit had best wat minder mogen worden geserveerd, omdat de smaken puur natuurlijk al heel lekker en sterk zijn. Zeker met die lamsoor erbij. Bij dit gerecht werd gekoelde rode wijn geserveerd. Een verrassende touch aan het gerecht en paste ook uitstekend.

Het dessert was, anders dan de kreeft, van chocolade met bloedsinasappel, manderine napoleon en anijs. Bij anijs schrik ik altijd een beetje omdat dit vaak een gerecht erg kan overheersen. Dit was niet het geval. Eigenlijk was er zelfs weinig van de anijs te proeven. Verder een lekker, sterk dessert met veel verschillende smaken. Een mooie afsluiter van een gezellig etentje.

Alleen de wijn bij het hoofdgerecht is besproken, maar we hebben (natuurlijk) weer een wijnarrangement genomen. De wijnen, zijn zoals gebruikelijk bij Le Jardin, erg goed. Ook bij de huiswijnen kan je hier eigenlijk nooit verkeerd doen. Je weet dat het personeel die de wijnen toelicht veel kennis hebben en zelf ook enthousiast zijn over de wijnen.

Hoewel Le Jardin het niet op het eerste gezicht doet ogen, voelt het er heel huiselijk en gezellig aan. Er is weinig anonimiteit en de gastheer en gastvrouw zijn erg geïnteresseerd. Het voelt echt als een familierestaurant waar iedereen welkom is.

Le Jardin

7.9

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

KWALITEIT VAN GERECHTEN

8.5/10

Drank

8.0/10

Bediening

7.5/10

Sfeer

7.5/10

Laat uw antwoord achter