Sol Y Sombra

In september vertrekken wij voor een paar dagen naar Spanje. Maar omdat dat nog zoveel nachtjes slapen is besloten wij alvast te beginnen met tapas. Dit zijn wij gaan nuttigen bij Sol Y Sombra in Breda. Wij namen (want ja zonnetje!) plaats op het terras en gingen aan de slag, #zwaarleven.

We begonnen met verschillende tapas. Gegrilde gamba’s, calamares (gegrituurde inktvisringen), pan con tomate (brood met tomaat en knoflook) en Albondigas de queso (gefrituurde kaasballetjes). De pan con tomate is zoals je in Spanje gewend bent. Lekker veel knoflook en goed gegrild. Het zout bij de inktvisringen was een goede toevoeging. De kaasballetjes waren prima maar niet super bijzonder. Maar de gegrilde gamba’s waren echt ontzettend lekker! Grof zout erover en super goed gebakken. Was ook wel een van de meest geprijsde tapas, maar zeker de moeite waard.

Tijd voor een volgend rondje! We bestelden patatas alioli, puntitas Sol Y Sombra (biefstukpuntjes gebakken in knoflook), jamón serrano en chorizokroketjes. De chorizokroketjes waren lekker, maar miste wel die echt uitgesproken smaak van chorizo. Ze hadden best wat pikanter gemogen. De aardappeltjes waren lekker, en de alioli nog lekkerder. Alhoewel Peter nog steeds vindt dat koks die hun aardappelen niet schillen lui zijn kan Esther aardappelen met schil wel waarderen. Deze discussie zal dus nooit stoppen. De biefstukpuntjes waren heel lekker, alleen ontzettend heet. Maar geduld is niet ons sterkste punt. De ham was ook heerlijk. Behoorlijk dik gesneden, maar doordoor meer ham en meer smaak!

Na deze ronde waren we al behoorlijk verzadigd. Dus moet er wel een volgende keer komen voor een dessert. Of nog een extra rondje. Zo heeft het menu nog veel meer tapas die we willen proberen. De gastheer was ontzettend vriendelijk. Waar het wijntje misschien iets aan de zoete kant was (daarom gaan we ook niet aan de sangria), was verder alles helemaal naar wens. En voor die prijs komen we ook zeker terug.

Sol Y Sombra

7.5

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Kwaliteit van gerechten

8.0/10

Drank

6.5/10

Bediening

7.5/10

Sfeer

7.5/10

Laat uw antwoord achter