Ume Breda

Wat ga je doen wanneer Esther een weekje met haar zus naar New York vertrekt? Ja, inderdaad, nog even snel uit eten!  Op naar Breda; Sushi! En er zijn talloze sushitenten in Breda, maar wij besloten naar Ume te gaan. Wij gaan hier vaker naartoe en het is hier lekker ruim opgezet. Er kunnen wel veel mensen eten, maar is eigenlijk nooit heel erg rumoerig of druk. Dus prima om lekker een hapje te eten. En dat deden wij. Al is het sinds we afgelopen voorjaar in Japan zijn geweest eigenlijk onmogelijk om ooit nog die lekkere sushi te kunnen evenaren.

Er was veel keuze. Wel jammer dat er meer keuze is in de sectie wat niet echt sushi is dan wel. Maar dit betekent dat je hier ook met vrienden/familie kan gaan eten die niet van sushi houden. Dus op zich een prima concept.  Maar bij een sushitent verwacht je dat de focus toch op sushi ligt.

Een van de favoriete shushirolls was spicy chicken (eigenlijk geen sushi, we know). Lekker krokante kip en een lekkere pit in met name de nasmaak. Ook de paling avocado-roll en de krokante ebi-roll zijn aan te raden. Van de ‘andere gerechtjes’ namen we onder andere de champignons, gefrituurde varkensschnitzel, en de calamari. De calamari was best taai en lastig door te snijden met tanden. En in een keer hap slik weg was dan weer wat lastig met wat groter ringen. Niet heel erg smakelijk dus voor je tafelgenoot. De smaak was wel goed. Wel jammer dat het bordje wel weggehaald werd terwijl we nog een beetje wilde dippen ( #teamdubbeldip).  Oh en vergeet de gyoza’s niet, lekker!

We bestelden ook de special, de beef tataki roll. Netjes dat het personeel nog even kwamen vragen of we dit echt wilde bestellen, aangezien hier een meerprijs op zit. De roll was heel lekker, alleen als je met zijn tweeën bent is het jammer dat je 8 stukjes krijgt. Hierdoor kan je minder genieten van de rest van het assortiment. Zou fijn zijn als dit ook in kleinere porties kan worden besteld.

Na deze special moesten we natuurlijk nog wel even een toetje bestellen. We bestelden de spekkoek en de crème brulee. Beide niks mis mee, maar ook niet super speciaal. Het ijs wat ze serveren daarentegen is altijd wel heel erg lekker. Je kan met elke smaak eigenlijk niet mis gaan (ook al ziet de smaak die jouw tafelgenoot eet er eigenlijk altijd lekkerder uit ).

Het meeste personeel doet erg zijn best om vriendelijk te zijn, wel jammer dat sommige met een chagrijnig gezicht rondlopen en weinig contact maken bij wegbrengen en afhalen. Maar dat is sowieso wel met tabletbestelrestaurants.  Lekker anoniem eten kan ook op zijn tijd geen kwaad. Al kan je dan net zo goed afhalen (want met sushi geen afwas!). Al met al een gezellige uitzwaai avond.

Ume Breda

6.9

Prijs/Kwaliteit

7.5/10

Kwaliteit van gerechten

7.0/10

Drank

7.0/10

Bediening

6.5/10

Sfeer

6.5/10

Laat uw antwoord achter